Pistă de biciclete şi drum pe trei benzi la intrare în Alba Iulia dinspre Zlatna

„Modernizare DN 74 de la KM 98+870 la KM 103+175, Strada Zlatnei şi Calea Moţilor Municipiul Alba Iulia, judeţul Alba” în valoare de 3,3 milioane euro va fi devansat cu aproximativ 5 luni datorită ritmului bun de desfăşurare a lucrărilor.

“Cu foarte multe lucrări suntem trecuţi de 60%, de exemplu pistele de biciclete sunt la 52%, trotuare 62%, spaţii verzi 50%, reţele pluviale şi canalizare 98%”, a arătat primarul. “Lucrările sunt ample, complexe. Se lucrează sub trafic, suntem suprapuşi şi cu un alt proiect pe care îl avem pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu. În zonă s-a introdus apa şi canalizarea. Este important că am reuşit să conjugăm două proiecte, unul pe POS mult mai amplu, şi acesta pe POR”, a adăugat Hava.

Proiectul de modernizare a DN 74 pe o porţiune de 3,3 km la ieşirea din Alba Iulia spre Zlatna face parte din Planul de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba Iulia. Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea accesibilităţii centrului urban Alba Iulia şi a legăturilor lui cu ariile limitrofe. DN 74 este o arteră de circulaţie de o importanţă maximă pentru Alba Iulia deoarece relaţionează cartierele rezidenţiale Miceşti şi Cetate cu centrul oraşului.