Investiţii şi locuri de muncă

Prin atragerea fondurilor europene şi prin proiectele ample derulate, administraţia publică locală a reuşit să menţină locurile de muncă existente şi să contribuie în mod direct la sprijinirea agenţilor economici de pe raza municipiului.

Investiţiile de peste 60 de milioane de euro derulate numai în ultimii doi ani sunt rezultatul unor eforturi de negociere purtate de Primărie cu reprezentanţii investitorilor. Municipalitatea a avut toată disponibilitatea şi a venit în sprijinul investitorilor prin corelarea accesului şi traficului auto cu căile de comunicaţie din oraş şi prin reducerea birocraţiei.
Toate investiţiile atrase sunt importante atât datorită numărului important de locuri de muncă create, mai ales în perioadă de criză, cât şi datorită sumelor importante de bani care ajung în bugetul local, prin plata taxelor şi a impozitelor.

2012 – Compania VCST investește la Alba Iulia peste 30 de milioane de euro și va crea peste 200 de locuri de muncă

Investiţia belgienilor va fi cea mai importantă investiţie din ultimii 20 de ani, în municipiul Alba Iulia.

2011 – În Alba Iulia se dezvoltă cea mai mare investiţie pe linie de producție alimentară. Compania Supremia investește 9 milioane de euro şi contribuie la crearea a peste 130 de noi locuri de muncă

Noua fabrică este considerată de specialişti cea mai mare investiţie din Alba Iulia pe linie de producţie, de după 1989

2011 – Se inaugurează Alba Iulia Retail Park, o investiție de 4 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă create

În 2011 am deschis această zonă de investiţie fiind încrezători în capacitatea Alba Iuliei de a deveni atractivă pentru viitorii investitori şi, implicit, prin înfiinţarea de noi locuri de muncă.

2011 – Compania Dedeman investește în Alba Iulia 11 milioane de euro și crează peste 170 de noi locuri de muncă

Investiţia Dedeman a fost inaugurată în 2011 şi implică, pe lângă spaţiul de 11.800 de metri pătraţi şi înfiinţarea a 176 de noi locuri de muncă. Municipiul Alba Iulia este dinamic şi reprezintă un important nod comercial pentru zona Transilvaniei.  Această investiţie a confirmat potenţialul imens de dezvoltare economică a oraşului.

2008 – Înființarea Zonei de Dezvoltare Economică Alba Iulia

Am urmărit motivarea agenţilor economici să dezvolte investiţii de durata în Alba Iulia, prin punerea la dispoziţia investitorilor o suprafaţă parcelată de 40 ha de teren. Zona de Dezvoltare Economică este conexată la 17 kilometri, în localitatea Sebeş, cu viitorul tronson de autostradă Sibiu –Orăştie.