Investiții 2012

Bugetul propus pentru anul 2012 în Alba Iulia este de aproximativ 54 de milioane de euro, adică 234 de milioane de lei. Prioritatea absolută şi în acest an, ca întotdeauna, o constituie nevoile oraşului. Asta înseamnă că în afara proiectelor europene de anvergură despre care oamenii ştiu şi care în bună măsură se vor finaliza în acest an(modernizare DN1-E81; DN74 Calea Zlatnei), nu vom ocoli chestiuni administrative evidente şi importante. O nouă grădiniţă, o creşă, amenajarea unui punct de informare turistică, relocarea şi întregirea cu noi elemente a platformei de skateboard pe care am achiziţionat-o cu 2 ani în urmă, reparaţii de maximă urgenţă la Palatul Principilor, semnale noi de intrare în oraş, totemuri de orientare turistică, plantarea a încă 1800 de arbori și arbuști sunt doar câteva dintre obiectivele vizate.

În plus reţeaua de apă va fi îmbunătăţită în mai multe cartiere între care amintesc Oarda sau Miceşti sau strada Tolstoi din centrul municipiului Mai multe străzi vor intra în refacere şi reabilitare sau se vor continua lucrări începute anul trecut: Mureşului, Măceşului, cartier Bărăbanţ, Biruinţei, Busuiocului, Castanilor, Dumbrăviţei din Oarda. Pentru a completa efortul de modernizare a străzilor din centrul oraşului, la cele 24 de străzi reabilitate printr-un proiect european vom da o nouă fată străzilor Crinului, Munteniei, Dimitrie Cantemir.

Finalizarea unor lucrări de sistematizare în alte proiecte finanţate cu bani de la guvern: Bazinul Olimpic pe care dorim să-l redeschidem în mai şi blocurile de locuinţe sociale şi pentru tineri. Toate amenajările exterioare, racordarea la utilităţi, drumuri, parcări etc. ne revin nouă. Iar lista investiţiilor este departe de a fi epuizată.